ZORBA: Spectacol extraordinar de balet, în Premieră națională absolută, Vineri, 26 mai 2017

 

Opera Națională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita Vineri, 26 mai 2017, de la ora 18:30, la evenimentul extraordinar al acestei primăverii lirice, oferit în premieră națională absolută: Spectacolul de balet ”ZORBA”, de Mikis Theodorakis.

Pus în operă pentru prima dată pe o scenă din țara noastră, spectacol-premieră oferă spre primă audiție națională această capodoperă elenă emblematică, aranjată pe muzica celui mai mare compozitor grec contemporan, Mikis Theodorakis, în  concepția artistică de excepție semnată de Lorca Massine, unul dintre cei mai renumiți coregrafi ai lumii.

După o incursiune fascinantă debutată cu premiera sa mondială la Arena din Verona în anul 1988, continuată cu peste 5.000 de prezentații de un succes fulminant pe scenele a peste 30 de teatre de pe patru continente, creația simbol ne va impresiona scena autohtonă cu inconfundabilul său parfum elen într-o amplă distribuție ce reunește soliștii, Ansamblul de Balet, Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Adrian Morar,  în concepția artistică a maestrului Lorca Massine, prezent la Cluj pentru excepționalul eveniment.

Spectacolul de balet prezentat în două acte și 23 de tablouri ne ademenește pe pași de dans în legendara poveste a grecului Zorba, desprins din romanul omonim al lui Nikos Kazantzakis, fiind însuflețit de libretul și coregrafia semnate de Lorca Massine. Spectacolul coregrafic a provocat o senzație ce urma să facă istorie, declanșând explozia fără precedent a încasărilor din întreaga lume, muzica  sa fiind creată de renumitul Mikis Theodorakis, care a transformat coloana sonoră a celebrului film cu Anthony Quinn într-o capodoperă simfonică.

Baletul ZORBA continua să spună povestea acestui fascinant personaj, un om al contradicțiilor și un suflet liber, care își trăiește viața după propria filosofie. O poveste despre dragoste, prietenie, pasiune, în care ne regăsim cu toții!

De la Paris la Rio, de la Roma la Buenos Aires, Israel, Australia și Orientul Mijlociul – aplauzele fulminante și entuziasmul publicului vor răsuna și în sala de spectacol a Operei Naționale Române din Cluj,  cu ocazia premierei de Vineri, 26 mai, precum și a următoarelor două reprezentații din datele de 28 mai și 7 iunie, în fața unui spectacol ce atinge inimile tuturor celor care îl văd!

Vă așteptăm!

Biletele vă sunt disponibile la Agenția teatrală și online, pe www.biletmaster.ro

 

2018-05-16T13:00:44+00:00