Loading Evenimente
I FIORI D’APRILE
vineri, 20 aprilie 2018, Ora 18:30
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Alberto Veronesi (invitat) Regia artistică: Mihaela Bogdan Scenografia: Anca Pintilie  

Prezintă: Marius Constantinescu (invitat)

Carmen Gurban Veronica Fizeșan Egyed Apollónia (invitată) Liza Kadelnik Iulia Merca Eusebiu Huțan   Hector Lopez Cristian Mogoșan Florin Estefan Simonfi Sandor

Corul și Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Maestru de cor: Emil Maxim Dirijor cor: Corneliu Felecan Regie scenă culise: Cristina Albu

descriere

categorie spectacol: Gală de operă

Gala Puccini

Spectacol realizat în parteneriat cu Fondazione Festival Pucciniano, Torre del Lago

Vârsta recomandată: 10 +

Deși figurează în istoria operei ca reprezentant de seamă al Verismului italian, modul în care compozitorul Giacomo Puccini (1858-1924) a căutat reprezentarea cât mai fidelă a realității în lucrările sale dramatice a fost cu totul deosebit. Rafinamentul în îmbinarea, la nivel muzical, a unor emoții și atitudini contrare precum forța și lirismul, tragismul și seninătatea, dar și în redarea dragostei și pasiunii resimițite de către personajele sale – complexe, însă echilibrate din punct de vedere psihologic – a avut ca rezultat apariția unor titluri sonore precum Manon Lescaut, Madama Butterfly, Il trittico, Turandot, prezente și la ora actuală în repertoriul marilor teatre de operă.

Dornici să împărtășească mai departe această bogăție a creației pucciniene, realizatorii artistici, soliștii și ansamblurile Operei Naționale Române s-au unit cu prilejul unei gale de operă care celebrează, sub semnul primăverii, frumusețea vieții, cu toate implicațiile ei. I fiori d’aprile aduce fermecătoare momente lirice sau incisive, nostalgice, vesele sau inocente, sub semnul evlaviei surorii Angelica (Suor Angelica), al pasiunii arzătoare pe care o simte Des Grieux după întâlnirea lui Manon Lescaut, al dorului și rugăminților fierbinți ale Laurettei către tatăl ei (Gianni Schicchi), sau al sacrificiului suprem prin care își demonstrează dragostea sclava Liù (Turandot). Sunt doar câteva exemple din larga paletă emoțională a serii dedicate în totalitate lui Puccini și ascultătorilor noștri! Vă așteptăm!

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20.30