Loading Evenimente
SIMFONIA UNIRII
duminică, 24 iunie 2018,Ora 18:30
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Gheorghe Victor Dumănescu (invitat)
Regia artistică: Alina Simona Nistor
Scenografia: Anca Pintilie


Soprană: Irina Baianț
Flaut: Ioana Turcu
Trompetă: Grigore Ciobanu

 

2 Vibes Symphony
Percuție: Alexandru Anastasiu & Ciprian Rogojan

Orchestra și Corul Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Maestru de cor: Emil Maxim
Dirijor cor: Corneliu Felecan

 

descriere

Spectacol care marchează închiderea stagiunii 2017-2018, prezentat cu prilejul Zilei Universale a Iei, în parteneriat cu 2 Vibes Symphony și Opera Group Project

Vârsta recomandată: 7+

Simfonia Unirii este un proiect cultural unicat, conceput special de duo-ul 2Vibes Symphony pentru aniversarea Centenarului României. Este un spectacol grandios, având la bază conexiunea dintre muzică și tehnologie și care reunește peste 100 de performeri [soliști, instrumentiști, ansambluri corale și orchestrale], o scenotehnică inedită și efecte speciale (video, lasere).

Prin acest proiect dorim să reactivăm spiritul și identitatea muzicală a românilor, punând accent pe interpretarea actualizată a unor teme muzicale românești autentice.

2 Vibes Symphony îi are ca membri pe Ciprian Rogojan – licențiat al Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fondator al formației Sistem (locul al III-lea la concursul Eurovision în anul 2005) – și Alexandru Anastasiu – doctor în muzică, percuționist în Orchestra Națională Radio, câștigător al bursei Yamaha și organizator al primului Festival Internațional de vibrafon, numele său regăsindu-se pe celebrele baghete Mike Balter.

Soprana Irina Baianț a cucerit Europa și alte mari scene ale lumii prin talentul, carisma și vocea cu care este înzestrată. Deși are doar 25 de ani, soprana are o activitate impresionantă, cu peste 60 de concursuri naționale și internaționale la activ. A susținut numeroase concerte pe unele din cele mai cunoscute scene: Ateneul Român, Sala Palatului, Sala Radio, Opera Națională București, Berliner Philharmoniker, Teatrul Balșoi din Moscova, Alte Oper Frankfurt, Teatro alla Scala din Milano, London Palladium, Wiener Staatsoper, Opéra national de Paris, Filarmonica din Bruxelles, Grand Rex din Paris, Opera Națională din Istanbul, Bayerische Staatsoper și multe altele.

Printre melodiile celebre interpretate, într-o ipostază vocal-simfonică, pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca de către membrii 2 Vibes Symphony, Opera Group Project, solistele Irina Baianț – soprană și Ioana Turcu – flaut, alături de Corul și Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca se numără piesele unor artiști cunoscuți precum Sting, Queen, Adele, dar și emblematice piese românești. Spectacolul are, așadar, multiple semnificații, marcând, în același timp, închiderea stagiunii 2017-2018 a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Ziua Internațională a Iei și sărbătoarea Anului Centenar. Vă așteptăm!

 

Spectacolul se încheie în jurul orei 20:15.