Loading Evenimente
MIKIS THEODORAKIS/ LORCA MASSINE
ZORBA
duminică, 06 ianuarie 2019, Ora 18:30
Sala mare

cumpără bilete

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Adrian Morar Coregrafia și libretul, conceptul scenografic: Lorca Massine (invitat) Adaptare scenografică: Valentin Codoiu Lighting Design: Mădălina Mânzat (invitată) Distribuție în curs de stabilire Marina: Liza Kadelnik Orchestra, Corul, Soliștii și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca Maestru de cor: Emil Maxim Dirijor cor: Corneliu Felecan Preluare coregrafie: Pavel Rotaru Asistență scenografie: Magdy M. Hawash Consultant lingvistic/ Traducerea libretului din limba greacă: Pr. Florin Cătălin Ghiț (invitat) Regie scenă culise: Dan Lupea

descriere

categorie spectacol: balet

Spectacol prezentat în beneficiul Sindicatului Transilvania Art

Balet în două acte (23 de scene) pe un libret de Lorca Massine, după romanul Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis

Vârsta recomandată: 7+

Mitul grecului pe nume Zorba – reprezentantul omului modern, nonconformist, tânjind în permanență după libertate și independență – a îmbrăcat, de-a lungul timpului, diverse ipostaze. Pornind de la celebrul roman al scriitorului grec Nikos Kazantzakis, continuând cu ecranizarea lui Michael Cacoyannis, povestea turistului american John care ajunge pe tărâm grecesc și dorește să se familiarizeze cu obiceiurile locului a fost transpusă și în pași de dans, în 1988. Baletul creat de Lorca Massine pe muzica renumitului compozitor grec Mikis Theodorakis a fost reprezentat în premieră mondială la Arena di Verona, apoi la Marele Teatru din Varșovia (1991) și pe alte scene din întreaga lume, cucerind cu ușurință atât prin componenta sa lirică dată de dragostea autentică, dar imposibilă dintre John și localnica Marina, cât și prin atitudinea plină de viață a lui Zorba – un om liber, fără identitate, care, mai mult pentru a înfrunta destinul, decide să îl ajute pe John în fața amenințărilor venite din partea băștinașilor.

O poveste despre realitatea de multe ori crudă a vieții sau a morții și încrederea că, niciodată, micile prilejuri de bucurie nu vor lipsi, este reluată pe scena clujeană, în versiunea soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române, sub semnătura coregrafului american Lorca Massine. Vă așteptăm să o descoperiți și dumneavoastră!

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20.30

galerie foto