Loading Evenimente
VIVAT ACADEMIA
miercuri, 22 noiembrie 2017, Ora 18:30
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

GABRIEL BEBEȘELEA (invitat) - Dirijor ALINA SIMONA NISTOR - Regia artistică VALENTIN CODOIU - Scenografia  

LARISA ȘTEFAN OANA TRÎMBIȚAȘ DIANA ȚUGUI VIKTÓRIA CORMOȘ LIZA KADELNIK EUSEBIU HUȚAN HECTOR LOPEZ SORIN LUPU GEORGE GODJA PETRU BURCĂ

ORCHESTRA ȘI CORUL OPEREI NAȚIONALE ROMÂNE CLUJ-NAPOCA

EMIL MAXIM - Maestru de cor CORNELIU FELECAN - Dirijor cor CRISTINA ALBU - Regie scenă culise  

descriere

categorie spectacol: Gală de operă

Concert Omagial dedicat Colegiului Național ,,Emil Racoviță” Cluj-Napoca de către absolvenți

Vârsta recomandată: 12+

Opera Națională Română din Cluj-Napoca oferă în mod constant publicului său prilejul de a se bucura de momente muzical-dramatice din mai multe creații inedite ale repertoriului operistic, în cadrul galelor de operă susținute de soliștii și ansamblurile – coral și orchestral – ale instituției. De această dată însă, Vivat Academia, concert al cărui program include, pe lângă celebrul Gaudeamus Igitur, arii, duete, ansambluri și coruri celebre din vastul univers al operei, începând cu clasicul Mozart și continuând cu maeștrii bel-canto-ului italian (Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti), reprezentanții de seamă ai Romantismului francez (Charles Gounod, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet, Léo Delibes, Jules Massenet) sau inițiatorii și promotorii Verismului italian (Ruggiero Leoncavallo, Giacomo Puccini). Nu lipsește, desigur, celebrul cor Va, pensiero al sclavilor evrei din opera Nabucco și nici strălucitorul Brindisi din La Traviata de Giuseppe Verdi. Candoarea, dragostea arzândă sau suavă, onoarea bărbătească, dar și maleficul sau senzualitatea vor fi evocate rând pe rând de soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române, cu scopul de a ,,acompania” omagiul adus de către absolvenți Colegiului Național ,,Emil Racoviță” Cluj-Napoca.

Invitații de seamă ai concertului Vivat Academia vor fi profesorii Colegiului Național ,,Emil Racoviță” Cluj-Napoca, cei care la ora actuală își desfășoară activitatea didactică în cadrul instituției dar, mai ales, cei care și-au dus la bun sfârșit menirea de a educa generații de tineri, azi academicieni, oameni de știință, artă și cultură, personalități marcante ale vieții publice din țară și de peste hotare. Conștienți de aportul extraordinar pe care dascălii l-au avut la formarea lor ca oameni în primul rând, absolvenții Colegiului doresc, prin concertul din seara de 22 noiembrie 2017, să își exprime gratitudinea, punând totodată în lumină semnificația și valoarea pe care învățămăntul școlar și actul educativ îl are în societatea românească. Vă așteptăm, așadar, să luați parte la un eveniment inedit, încărcat de emoții, recunoștință și, nu în ultimul rând, muzică de operă!

Spectacolul are o pauză și se încheie în jurul orei 21.00