NOI AUDIȚII!

Transylvanian Opera Academy anunță primele audiții ale Stagiunii 2017-2018

JOI, 14 SEPTEMBRIE 2017Transylvania Opera Academy în parteneriat cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca, își redeschid porțile în debutul Stagiunii lirice 2017-2018, oferindu-le tinerilor artiști oportunitatea unei noi AUDIȚII pentru ARTIȘTI VOCALI și PIANIȘTI!

Audițiile se vor desfășura începând cu ora 10:00, în Sala ”Lucia Stănescu” a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Excepționala ocazie academică și profesională le este adresată tinerilor

*ARTIȘTI VOCALI, interpreți ai rolurilor Donna Elvira, Leporello și Don Ottavio din opera ”Don Giovanni” de W. A. Mozart și

*PIANIȘTI, care se vor implica în realizarea și montarea aceleași celebre capodopere.

Aflată sub auspiciile Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Transylvanian Opera Academy are plăcerea de a-și deschide porțile în fața anului său inaugural, în calitate de proiect liric internațional de selecție, promovare și performanță profesională a tinerilor artiști aspiranți. Prin intermediul acestui prim proiect inițiat, TOA (Transylvanian Opera Academy) oferă ocazia extraordinară pentru 8 tineri cântăreți și 2 preparatori debutanți de a evolua în cariera aleasă și a fi acceptați în program, în urma susținerii cu succes a audițiilor în fața unui juriu liric de înaltă ținută profesională.

TOA va oferi tinerilor săi artiști o bogată paletă de pregătiri, masterclass-uri, clase de repertoriu și seminarii focalizate pe dezvoltare și performanță, culminând cu montarea în fața publicului larg a spectacolului ”Don Giovanni”, de W.A. Mozart, care va constitui laitmotivul acestei prime stagiuni a Transylvanian Opera Academy.

Viitoarele oportunități oferite tinerilor artiști includ participarea la recitaluri și concerte camerale, prezentări, programe internaționale și roluri secundare ori de ansamblu în cadrul unor spectacole lirice. Întâlniri cu agenți, directori de casting și manageri vor reprezenta și ele oportunități importante.

Fiecare membru TOA va beneficia de pregătiri în regim gratuit, iar cei care se vor afirma în mod deosebit vor primi, de asemenea, burse de studiu.

Aplicații și Audiții

Eligibilitate:

Fiecare aplicant TOA trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– să aibă cel mult 35 de ani împliniți la data audiției

– să aibă cetățenie EU, fiind eligibil pentru a locui și lucra în România

– să dețină cel puțin o Diplomă de Licență a unei instituții lirice recunoscute

-să fie implicat și dedicat programelor TOA cu regim prioritar pe parcursul următoarei stagiuni

Aplicații:

Toți aplicanții interesați, Artiști vocali și Pianiști, trebuie să își înregistreze datele personale în formularul dedicat de mai jos, care să conțină:

– formularul completat în totalitate, a tuturor câmpurilor obligatorii, aflat la secțiunea TOA a paginii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

– informațiile personale (nume, date complete de contact, vârstă, voce/ instrument)

– C.V.- ul aplicantului, nu mai lung de 2 pagini

– o copie a tuturor diplomelor dobândite ale acestuia

– o copie a C.I. sau a Pașaportului aplicantului

-detaliile Repertoriului ales

! Toate aplicațiile, atât pentru Artiși vocali, cât și pentru Pianiști, se vor trimite în format complet până Duminică, 10 septembrie 2017. Aplicațiile incomplete sunt considerate neeligibile și, ca atare, nu vor fi luate în considerare.

Audiții:

Repertoriul obligatoriu al audițiilor de Joi, 14 septembrie, include:

CERINȚE pentru VOCE:

-1 arie din rolurile Donna Elvira, Leporello și Don Ottavio din opera ”Don Giovanni” de W. A. Mozart

-1 arie Romantică

-1 lied Romantic

CERINȚE pentru PIAN:

-1 arie interpretată simultan la pian și vocal din opera ”Don Giovanni” de W. A. Mozart

-1 studiu din Chopin, Rachmaninoff sau Debussy

-1 deschidere a unei sonate clasice

Audiția TOA va avea loc Joi, 14 septembrie 2017, începând cu ora 10:00, în Sala ”Lucia Stănescu” a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Informații suplimentare privind orele audițiilor și ordinea de intrare a aplicanțiilor vă vor fi comunicate ulterior aplicației, printr-un mesaj privat.

Rezultatele audițiilor vor fi anunțate la Avizierul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, precum și pe site-ul oficial www.operacluj.ro – la secțiunea TOA, în ziua următoare audițiilor.