Anunț de Audiție

Aflată sub auspiciile Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Transylvanian Opera Academy are plăcerea de a-și deschide porțile în fața anului său inaugural, în calitate de proiect liric internațional de selecție, promovare și performanță profesională a tinerilor artiști aspiranți. Prin intermediul acestui prim proiect inițiat, TOA (Transylvanian Opera Academy) oferă ocazia extraordinară pentru 8 tineri cântăreți și 2 preparatori debutanți de a evolua în cariera aleasă și a fi acceptați în program, în urma susținerii cu succes a audițiilor în fața unui juriu liric de înaltă ținută profesională.

TOA va oferi tinerilor săi artiști o bogată paletă de pregătiri, masterclass-uri, clase de repertoriu și seminarii focalizate pe dezvoltare și performanță, culminând cu montarea în fața publicului larg a spectacolului ”Don Giovanni”, de W.A. Mozart, care va constitui laitmotivul acestei prime stagiuni a Transylvanian Opera Academy.

Viitoarele oportunități oferite tinerilor artiști includ participarea la recitaluri și concerte camerale, prezentări, programe internaționale și roluri secundare ori de ansamblu în cadrul unor spectacole lirice. Întâlniri cu agenți, directori de casting și manageri vor reprezenta și ele oportunități importante.

Fiecare membru TOA va beneficia de pregătiri în regim gratuit, iar cei care se vor afirma în mod deosebit vor primi, de asemenea, burse de studiu.

Aplicații și Audiții

Eligibilitate:

Fiecare aplicant TOA trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– să aibă cel mult 35 de ani împliniți la data audiției

– să aibă cetățenie EU, fiind eligibil pentru a locui și lucra în România

– să dețină cel puțin o Diplomă de Licență a unei instituții lirice recunoscute

-să fie implicat și dedicat programelor TOA cu regim prioritar pe parcursul următoarei stagiuni

Aplicații:

Toți aplicanții interesați trebuie să își înregistreze datele personale în formularul dedicat de mai jos, care să conțină:

– formularul completat în totalitate, a tuturor câmpurilor obligatorii, aflat la secțiunea TOA a paginii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

– o poză personală

– C.V.- ul aplicantului, nu mai lung de 2 pagini

– o copie a tuturor diplomelor dobândite ale acestuia

– o copie a C.I. sau a Pașaportului aplicantului

Toate aplicațiile se vor trimite în format complet până Vineri, 23 Iunie 2017Aplicațiile incomplete sunt considerate neeligibile și, ca atare, nu vor fi luate în considerare.

Audiții:

CERINȚELE AUDIȚIEI pentru PIANIȘTI:

O selecție stabilită de Juriu a ariilor rămase, alese de aplicant și menționate în propria aplicație

  • un studiu din compozitorii F. Chopin,  C. Debussy sau S. Rachmaninoff
  • o interpretare a primei părți dintr-o sonată clasică (fără repetiții)
  • citirea și interpretarea următoarelor fragmente:

1. Don Giovanni – Final Act 1

2. Nozze di Figaro – Final Act 2

3. Carmen – Cvintet Act 2

 Citirea și interpretarea partiturilor la prima vedere este obligatorie.

Prima audiție TOA va avea loc în Sala ”Lucia Stănescu” a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Luni, 26 iunie 2017. Cea de-a doua audiție – runda 2, finală- se va desfășura Marți, 27 iunie, la aceeași locație. Rezultatele ambelor runde vor fi anunțate la Avizierul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, precum și pe site-ul oficial www.operacluj.ro – la secțiunea TOA, în ziua următoare fiecăreia dintre cele două runde.

Informații suplimentare privind orele audițiilor și ordinea de intrare a aplicanțiilor vă vor fi comunicate ulterior aplicației.