Sala mare
distribuție
Adaptare regie: Alina Simona Nistor
Adaptare scenografie: Anca Pintilie
Dirijor cor: Corneliu Felecan
Regie Scenă Culise: Cristina Albu
Violetta Valéry, curtezană: Diana Țugui
Alfredo Germont: Cosmin Ifrim (invitat)
Giorgio Germont: Florin Estefan
Flora Bervoix: Iulia Merca
Annina: Oana Trîmbițaș
Gastone, Viconte de Letorières: Eusebiu Huțan
Baronul Douphol: Cristian Hodrea
Marchizul D’obigny: Horațiu Ruști
Doctorul Grenvil: Petre Burcă
Giuseppe: Tudor Demeter
Comisionarul: Varga Janos
Servitorul Florei: Varga Janos
Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
descriere
categorie spectacol: concert vocal-simfonic
O poveste eternă despre iubire și pasiune – aceasta este La Traviata, veritabila capodoperă semnată de Giuseppe Verdi. Desăvârșita creație verdiană, una dintre cele mai emoționante și fascinante opere ale tuturor timpurilor, ne atrage în Parisul burghez, unde iubirea dintre Violetta Valéry și Alfredo Germont se conturează, intensificată de seducție, suferință și sacrificiu. Libretul semnat de Francesco Maria Piave a fost de la început unul ademenitor și captivant pentru public, fiind inspirat de dragostea înflăcărată dintre scriitorul Alexandre Dumas- fiul și curtezana Rose Alphonsine Plessis, redată în romanul autobiografic „Dama cu camelii”.
Alături de bogata însemnătate simbolică și spirituală intrinsecă a capodoperei, „La Traviata” reprezintă pentru Opera clujeană cea mai recentă producție pusă în scenă aici și spectacolul care a deschis cu strălucire, pe data de 1 octombrie 2016, Stagiunea lirică 2016-2017, cea de-a 97-a din istoria primei instituții lirice înființate în țară. În regia distinsei doamne Nadine Duffaut, povestea Violettei și a lui Alfredo se conturează printre decorurile realizate de Emmanuelle Favre și a costumelor create de Gérard Audier, alături de întreaga lor echipă de creație, sosită din Franța pentru a oferi un spectacol sublim publicului clujean. Premiera absolută a operei verdiene a avut loc pe 6 martie 1853, la Teatro di Fenice, fiind recunoscută pentru istoricul său palpitant și lansarea puternic influențată de cenzura anilor 1800. Modernitatea subiectului său ajută, însă, actuala montare a operei verdiene care a fost replasată curajos de echipa regizorală spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul unei petreceri la deja celebrul hotel parizian de lux Lutetia.
Spectacolul nu are pauză și se încheie în jurul orei 21:15
Vârsta recomandată: 7+
Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
- atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
- accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
- biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
- agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 13:00-18:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:30 pentru spectacolele de tip „matineu”).