În ziua în care a împlinit 100 de ani de la înființare, Opera și-a deschis larg ușile și dezvăluit cortina!

Cine nu și-a dorit să ridice pe furiș cortina pentru a afla misterele din spatele ei? Miercuri, 18 septembrie 2019, dorința li s-a îndeplinit spectatorilor de pretutindeni!

La 100 de ani de la înființare, Opera Națională Română din Cluj-Napoca și-a deschis larg ușile pentru toți cei fascinați de povestea din spatele spectacolelor, invitându-i să descopere labirinturile impozantei clădiri care păstrează taine centenare și aduce bucurie la fiecare dezvăluire a scenei.

Tururile ghidate prin Operă au durat întreaga zi, intrarea spectatorilor de toate vârstele fiind liberă, pe baza unei înscrieri prealabile.

Evenimentul aniversar a marcat cu precizie 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj – prima instituție lirică creată în țara noastră, la 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României. Opera Națională Română din Cluj-Napoca a devenit atunci un epicentru cultural-artistic transilvan și o instituție-reper pe harta celor mai notabile teatre lirice europene, tradiție pe care o păstrează cu aceeași dedicare și astăzi.

În același spirit aniversar, vizitele ghidate au fost completate de o ediție specială a emisiunii TVR Cluj, Regiunea în obiectiv, transmisă în direct din foaierul Operei, în prezența unor distinși invitați și reprezentanți ai teatrului liric clujean, care au devoalat povești de excepție din parcursul aurit al acestuia. Emisiunea a fost transmisă în direct pe TVR Cluj și paginile oficiale Facebook ale Televiziunii Române Cluj, fiind difuzată ulterior pe postul TVR 3 și accesibilă oricând spectatorilor de pretutindeni pe canalul Youtube al Televiziunii Române. Vizionare plăcută!