
MY FAIR LADY
FREDERICK LOEWE
Vineri, 25 aprilie, ora 18:30
Dirijor: Adrian Morar
Eliza Doolittle: Iulia Merca
Henry Higgins: Florin Sâmpelean
Alfred Doolittle: Simonfi Sándor
Colonelul Pickering: Petre Burcă
Mrs. Higgins: Ștefania Barz
Freddy Eynsford-Hill: Sorin Lupu
Mrs. Pearce: Liliana Feher
Mrs. Eynsford-Hill: Liana Sfârlea
Mrs. Hopkins: Anca Aluaș
Jamie: Călin Nițulescu
Harry: Bogdan Nistor
Zoltan Karpathy: Florin Pop
Lord Baxington: Nicușor Crăciun
Lady Baxington: Eva Bain
Cârciumarul: Alexandru Potopea
Regie artistică: George Zaharescu
Preluare regie artistică: Mihaela Sandu
Scenografie: Gheorghe Codrea
Coregrafie: Victor Vlase
Preluare coregrafie: Anca Opriș Popdan
Dirijor cor: Corneliu Felecan
Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
****
Prezentat pentru prima oară pe Broadway în anul 1956, My Fair Lady relatează povestea Elizei Doolittle, o fată simplă care vinde flori pe străzile Londrei, și a lui Henry Higgins, un profesor de lingvistică, expert în arta foneticii, care primește o provocare din partea Colonelului Pickering – un pariu pe care-l poate câștiga doar dacă reușește să o prezinte pe Eliza la Balul Ambasadei ca fiind o doamnă cultă și un membru important al înaltei societăți. În acest fel încep demersurile de transformare ale Elizei, proces care se află în mod constant sub incidența unor momente savuroase ale comicului de limbaj și de situație.
Melodiile memorabile care aparțin acestui musical au reprezentat una dintre atracțiile principale care au stat la baza realizării filmului cu același nume din 1964, ecranizare câștigătoare a opt premii Oscar, care i-a avut ca protagoniști pe îndrăgiții actori Audrey Hepburn și Rex Harrison.
Spectacolul este interpretat în limba română, are o pauză și se termină în jurul orei 22:00
Vârsta recomandată: 5+
****
SPAȚIU
***
Eticheta de spectacol
Stimați oaspeți ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca,
Principalul nostru scop este cel de a vă oferi o experiență memorabilă cu prilejul fiecărui eveniment artistic al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, motiv pentru care vă rugăm să ne susțineți în următoarele aspecte privind eticheta de spectacol, reguli prezente și respectate în marile teatre de operă din întreaga lume, definitorii în derularea unor reprezentații de succes și, mai ales, agreabile în rândul auditoriului.
Îmbrăcați-vă adecvat!
Dacă vorbim despre evenimente muzicale clasice sau spectacole de operă, este indicat să purtați o ținută echilibrată, nici foarte lejeră, nici exagerat de formală.
Fiți punctuali!
Întârzierea dumneavoastră creează serioase neplăceri artiștilor, dar și celor prezenți deja în sală. Acest lucru poate fi evitat printr-o mai mare atenție cu privire la durata deplasării dumneavoastră până la Operă și la posibilii factori care v-ar împiedica să ajungeți la timp. Intrarea în sala de spectacol după începerea reprezentației este permisă doar la pauză.
Verificați și asigurați-vă că telefonul mobil este închis!
Utilizarea telefoanelor mobile este interzisă. Lumina emisă de ecranele pornite este extrem de deranjantă pentru ceilalți participanți la spectacol.
Fotografierea și/sau înregistrarea video nu sunt permise pe durata reprezentației
Dat fiind faptul că blitz-ul dumneavoastră va distrage atenția interpreților, iar mișcările dumneavoastră vor tulbura atât concentrarea,cât și bucuria spectatorilor așezați în vecinătate, filmarea și fotografierea sunt strict interzise.
Înregistrările video pe orice fel de suport nu sunt permise și pot face obiectul unor plângeri de încălcarea drepturilor de autor.
Păstrați liniștea!
Așezați-vă în liniște și așteptați cu răbdare începerea spectacolului, timp în care puteți vorbi în șoaptă și cu mare discreție.
Accesul cu mâncare și/sau băuturi este strict interzis în sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
După începerea reprezentației, evitați dialogurile, șoaptele, fluieratul, fredonatul pe perioada derulării muzicii, pentru a nu distrage atenția celorlalți participanți la spectacol.
Ridicarea în picioare, cutreierarea sălii sau părăsirea acesteia înainte de terminarea spectacolului sunt unanim considerate drept atitudini lipsite de respect care pot duce la interzicerea accesului în sala de spectacol.
Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați Regulamentul oficial pentru publicul spectator disponibil aici.
Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă dorește o seară de neuitat!