Încarc Evenimente
TINERI ARTIȘTI PE SCENA OPEREI
sâmbătă, 01 iunie 2019, Ora 11:00
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

MOZART MASHUP

Dirijor: Vlad Eniu
Regia artistică: Tiberius Simu
Asistent regie artistică: Alexandra Ciurbe
Acompaniament la pian: Mira Gavriș


Distribuția (în ordinea apariției):

Cherubino: Maria Pintea
Don Giovanni: David Pogana
Don Alfonso: Gheorghe Severin
Susanna: Florina Dan
Contele Almaviva: Vlad Sărmaș
Basilio: Radu Câmpan
Zerlina: Christine Razec
Masetto: Tudor Țibrea
Fiordiligi: Georgiana Creța
Dorabella: Cristina Tureanu
Ferrando: Roland Dobrița
Guglielmo: Aurelian Filip
Despina: Andrada Băieșu

FLAUTUL FERMECAT
DIE ZAUBERFLÖTE
W. A. MOZART

Dirijor: Cristian Sandu
Regia și adaptarea artistică: Ina Hudea
Costumele și plastica scenică: Gabriel Hutera
Acompaniament la pian: Lizbeth Tetrade

Distribuția:

Pamina: Gebe-Fügi Renáta
Tamino: Andrei Toader
Papageno: Titus Sâmpelean
Papagena: Cristiana Cenean
Sarastro: Ion Slesari
Regina Nopții: Dara Roxin
Monostatos: Denis Ursan
Prima doamnă: Delia Mihali
A doua doamnă: Nicoleta Filipaș
A treia doamnă: Lăcrămioara Rostaș


Cu participarea anului I al Facultății de Interpretare - specializarea CANTO - al ACADEMIEI NAȚIONALE DE MUZICĂ „GHEORGHE DIMA” DIN CLUJ-NAPOCA și a unui grup de copii de la Royal Dance Academy CCS, coordonator Daiana Jelescu

LA CONTESSA MARITZA

Acompaniament la pian: Lizbeth Tetrade
Regia artistică: Ina Hudea
Asistent regie artistică: Adriana Țidor
Coregrafia: Luminița Toader

Soliști:
Roxana Șelariu
Christine Razec
Elvira Grigorishina
Nicolae Ilincăi
Aurelian Filip
Titus Sâmpelean


Dansatori:
Lavinia Moldovan
Ștefana Ristoiu
Dănuț Floare
Eduard Petean


cu participarea unui grup de elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca

 

Regie scenă culise: Cristina Albu


 

 

descriere

categorie spectacol: matineu

Spectacol prezentat în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

Vârsta recomandată: 7+

MOZART MASHUP

Cum ar fi dacă s-ar întâlni Cherubino din Nunta lui Figaro cu Don Giovanni din opera cu același nume și cu Don Alfonso din Così fan tutte? Ce ar avea să își povestească unul altuia eroii trilogiei Mozart-Da Ponte? Oare și-ar da seama că toți trei sunt unul și același om, dar la momente diferite ale evoluției și transformării – primul fiind adolescentul chinuit de porniri juvenile, al doilea omul matur care a transformat seducția într-o armă fatală, iar al treilea bătrânul, al cărui cinism i-ar fi definit pe primii doi dacă ar fi trăit suficient? Fără îndoială, dacă nu ar fi murit pe front, Cherubino ar fi devenit Don Giovanni, iar Don Giovanni, dacă nu ar fi fost înghițit de flăcările iadului, ar fi devenit bătrânul acru ce rostește sentențios così fan tutte! Eroare! Ar fi trebuit să spună così  facciamo tutti!

Spectacolul-colaj cu titlul Mozart Mashup aduce laolaltă fragmente din cele trei povești nemuritoare, naratori-interpreți fiind cei trei eroi, care se laudă și se plâng unul altuia despre victoriile și înfrângerile inerente jocului etern al vânătorii. Cine este vânător și cine este pradă? Veniți să descoperiți asta ascultând povestea prezentată de către studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. Iar, la sfârșit, decideți dăcă e adevărat sau nu că așa facem cu toții.

 

FLAUTUL FERMECAT
DIE ZAUBERFLÖTE
W. A. MOZART

Flautul fermecat, o poveste pentru toate vârstele, este prezentată de această dată de către studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Varianta prescurtată, dar unitară (1 ora și 15 minute) este interpretată integral în limba română, textele de legătură fiind adaptate și versificate de către regizorul spectacolului.
Pe scurt, asistăm la peripețiile păsărarului Papageno într-o lume magică a chibzuinței, a adevărului, a curajului și, nu în ultimul rând, a iubirii pentru toți cei din jur. Personajele de basm – Prințul Tamino, Prințesa Pamina, Regina Nopții, Marele Preot Sarastro, întunecatul Monostatos – vor ghida pașii simpaticului păsărar, spre cunoașterea și dobândirea acestor virtuți.

Plastica scenică, ingenios gândită de scenograful spectacolului, întruchipează o poartă de trecere între lumi dar și elementul-simbol al Răului care, prin purificarea iubirii, se va transforma într-un templu al Beatitudinii absolute. Costumele originale vin și ele în întâmpinarea caracterelor amuzante ale eroilor acestei povești.
Distribuția entuziastă și pasionată, jocul alert și drăgălaș combinat cu textul sugestiv – toate conduc spre o reprezentație cursivă și antrenantă!

 

LA CONTESSA MARITZA

Protagonista spectacolului este însăși Contesa Maritza din opereta cu același nume de Emmerich Kálmán. Scenariul, însă, este unul original, aparținând regizorului Ina Hudea. Pretextul întregii acțiuni îl reprezintă o petrecere la care Contesa Maritza invită personaje celebre din operete îndrăgite precum Silvia și Contesa Maritza de Emmerich Kálmán, Giuditta, Văduva veselă și Țara surâsului de Franz Lehár, Lăsaţi-mă să cânt de Gherase Dendrino și Liliacul de Johann Strauss-fiul.

Personajele, ingenios decupate regizoral, sunt prototipuri comice de caracter, interacțiunea lor generând nenumărate schimbări de situație. Intrigile superficiale și amuzante care se țes la această petrecere, muzica, dansul și vocile deosebite ale protagoniștilor vor face deliciul publicului meloman, și nu numai. Vă așteptăm alături de noi!

 

Spectacolul are două pauze și se încheie în jurul orei 14:15