Încarc Evenimente
ONLINE: Seară Enescu
miercuri, 12 august 2020, Ora 18:00
SPECTACOL TRANSMIS ONLINE

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Soprana Oana Trîmbițaș 


Bianca Coltan - pian

descriere

categorie spectacol: Spectacol online

 

Înregistrare realizată pe scena Operei Națională Română din Cluj-Napoca. 

„Nu visam decât să compun, să compun şi iar să compun” afirma George Enescu, și a făcut întocmai. Considerat cel mai important muzician român, compozitorul care s-a exprimat artistic și ca violinist, pianist, dirijor și profesor cu aceeași impecabilă măiestrie, a lăsat o moștenire lirică unică întregii lumi.

Miercuri, 12 august, îi reascultăm creațiile cu aceeași fascinație în interpretarea sopranei Oana Trîmbițaș, acompaniată la pian de Bianca Coltan, într-un repertoriu variat, cu tente romantice, de inspirație franceză, dar și note moderne, irepetabile: Sept Chansons de Clément Marot, Op. 15 (1908), voce - pian: Estrenne à Anne, Languir me fais, Aux damoyselles paresseusses, Estrenne de la rose, Present de le couleur blanche, Changeons propos, Du conflit en douleur, Carillon Nocturne din Suita pentru pian nr. 3 Pièces impromptues, Op. 18.

Recitalul transmis online poartă o semnificație cu atât mai specială cu cât, pe data de 19 august, se împlinesc 139 de ani de la nașterea acestui artist prolific și etern. Audiție plăcută!

 

* Transmisia online va începe la ora 18:00, fiind accesibilă timp de 24 de ore.