Încarc Evenimente
ANTONIO VIVALDI
Anotimpurile
miercuri, 02 iunie 2021, Ora 19:00
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Scenariu, Regia și Coregrafia: Vasile Solomon
Scenografia: Valentin Codoiu

Doina Florea
Adelina Gribincea
Petra Trăilă
Cristina Pop
Dalia Costea
Laura Pop
Dorina Lucaciu

Dan Haja
Romulus Petruș
Augustin Gribincea
Mircea Munteanu
Valentin Mihăilă
Vlad Maier
Lucian Bacoiu
Paul Cuibus
Liviu Har

Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Regie scenă culise: Dan Lupea
Pregătirea muzicală: Larisa Pentea

descriere

categorie spectacol: balet

Spectacol de balet cu bandă

Spectacolul coregrafic semnat de maestrul Vasile Solomon redă, de fapt, sub titlul generic al faimoasei creații baroce Anotimpurile de Antonio Vivaldi, timpuri și anotimpuri ale afectivității umane.
Interpretată pe fondul sonor al celor patru concerte – Anotimpurile pentru vioară și orchestră (op. 8, nr. 1-4) de A. Vivaldi – coregrafia redă armonios ciclicitatea la nivel cosmic, cu repercursiuni însemnate asupra vieții terestre. Mijloacele de exprimare scenică specifice dansului, concepute de Vasile Solomon fuzionează cu elementele de scenografie (realizate de Valentin Codoiu) și evident, muzicale, în vederea reprezentării cât mai clare a paralelei dintre anotimpurile naturii și vârstele omului: primăvara și nașterea, prospețimea copilăriei; vara și perioada maturității, a neliniștilor și a căutărilor; toamna și retrăirea împlinirilor, a succeselor și bucuriei, dar și a neîmplinirilor; iarna și retrospectiva drumului vieții, cu urcușuri și coborâșuri. Veți distinge, astfel, printre vibrantele sonorități ale concertelor lui Vivaldi, cântul păsărelelor, o furtună de vară, apelul de vânătoare sau zgomotele ploii de gheață, în timp ce, în plan vizual, veți admira bogăția și contrastele cromatice care delimitează cu succes etapele amintite, dar, mai ales, parcursul coregrafic al soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române!

Spectacolul nu are pauză și se încheie în jurul orei 20:15

Vârsta recomandată: 7+

Dragi spectatori,

Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior,  pentru prevenirea răspândirii COVID-19:

  • atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
  • accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
  • biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
  • agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 13:00-18:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:30 pentru spectacolele de tip „matineu”).

 

galerie foto