Încarc Evenimente
Online: Des Paroles. Recital pentru voce și pian. Partea I
vineri, 02 aprilie 2021, Ora 19:00
SPECTACOL TRANSMIS ONLINE

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Iulia Merca – mezzosoprană

Bianca Coltan – la pian

 

descriere

categorie spectacol: Spectacol online

Întâlnirile noastre săptămânale, fie și virtuale, sunt cel mai frumos simbol al legăturii speciale dintre artiști și dumneavoastră, spectatorii noștri. Vă suntem recunoscători pentru dedicarea cu care ne-ați rămas alături în aceste timpuri dificile pentru întreaga lume și sensibile pentru cultură. Vom continua să vă împărtășim toate spectacolele noastre online cu aceeași bucurie, în regim gratuit.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să acorde un sprijin suplimentar Operei, o pot face cu ocazia fiecărei transmisii, prin achiziționarea unui bilet onorific

Vă invităm să descoperiți detaliile și categoriile acestuia pe: https://bit.ly/30wMY2z – site ce permite și achiziția directă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag pe scena virtuală!


Notele și cuvintele se surprind reciproc, aleargă și dansează împreună în acest recital, stârnind emoții profunde. Realizat pe muzica Maestrului Sabin Păutza – reputat compozitor, doctor în muzică, fost director artistic și prim dirijor al Filarmonicii din New Jersey, dar și colaborator apropiat al teatrului nostru liric, Recitalul pentru voce și pian își completează semnificația grație versurilor semnate de doamna Oana Boc – poetă de o sensibilitate aparte, eseistă și apreciat profesor universitar.

Rezultatul este un minunat colaj de șase triptice, fiecare conturând tablouri vibrante, pline de sentiment – de la iubirea înflăcărată și intensă, la cea fragilă, visată, ori ludică. „Chiromanție” ne citește în palmă armonia dintre linia vieții și cea a dragostei, iar versurile „Amândoi”, „Dor”, „Ultimul vis”, „Langue parole…”, „Luna plină” și „Regăsire” sunt doar câteva dintre titlurile care ne îmbie să le aflăm povestea.

Invitația ne este adresată de două artiste îndrăgite: mezzosoprana Iulia Merca și Bianca Coltan – la pian, iar generozitatea programului ne promite două seri dedicate acestui recital: în prima parte, transmisă online pe data de 2 aprilie, urmată de cea de-a doua, o săptămână mai târziu, pe 9 aprilie 2021. Audiție plăcută!