Încarc Evenimente
Online: Începuturi. Uverturi din opere celebre
vineri, 28 mai 2021, Ora 19:00
SPECTACOL TRANSMIS ONLINE

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Adrian Morar
Scenografie: Anca Pintilie


Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

descriere

categorie spectacol: Spectacol online

Întâlnirile noastre săptămânale, fie și virtuale, sunt cel mai frumos simbol al legăturii speciale dintre artiști și dumneavoastră, spectatorii noștri. Vă suntem recunoscători pentru dedicarea cu care ne-ați rămas alături în aceste timpuri dificile pentru întreaga lume și sensibile pentru cultură. Vom continua să vă împărtășim toate spectacolele noastre online cu aceeași bucurie, în regim gratuit.

Aceia dintre dumneavoastră care doresc să acorde un sprijin suplimentar Operei, o pot face cu ocazia fiecărei transmisii, prin achiziționarea unui bilet onorific

Vă invităm să descoperiți detaliile și categoriile acestuia pe: https://bit.ly/30wMY2z – site ce permite și achiziția directă. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag pe scena virtuală!


Totul începe cu un portativ. Aici notele își găsesc propriul loc, gamă și armonie, redându-ne nouă, ascultătorilor, aventuri muzicale de neuitat. Aceasta este și menirea uverturii unei opere, de a crea cadrul sonor potrivit poveștii pe care personajele urmează să o trăiască, și de a-i atrage pe spectatori în centrul acțiunii.

Concertul pe care vi-l propunem în încheierea primăverii ne oferă întocmai acest suspans al primelor acorduri, nerăbdarea așteptării și entuziasmul descoperii unor spectacole, de la titluri impozante și dramatice, la partituri vesele și alerte. Ne vom delecta împreună cu uverturile unor opere de referință precum: „Nabucco”, „Aida”, „La Traviata” și „La Forza del Destino” de Giuseppe Verdi, precum și „La Cenerentola” și „Il Barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini, ori „Carmen” de Georges Bizet.

Printr-un click, le retrăim pe toate! Vă așteptăm alături de noi!