Încarc Evenimente
GIUSEPPE VERDI
Anulat: TRUBADURUL
IL TROVATORE
miercuri, 16 februarie 2022, Ora 18:30
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Gheorghe Victor Dumănescu (invitat)
Regia artistică: Rodica Popescu Moisa
Preluare regia artistică: Mihaela Sandu
Scenografia: Andrei Șchiopu

Manrico: Hector Lopez
Leonora: Veronica Fizeșan
Contele de Luna: Geani Brad
Azucena: Liliana Neciu
Ferrando: Simonfi Sandor
Inés: Alexandra Hordoan
Ruiz: Florin Pop
Un țigan bătrân: Florin Sâmpelean
Mesagerul: Andrei Șofron

Dirijor cor: Corneliu Felecan
Regie scenă culise: Dan Lupea

Orchestra și Corul Operei Naționale Române Cluj-Napoca

descriere

Stimați spectatori,

Desfăşurarea spectacolelor este permisă CONFORM REGLEMENTĂRILOR LEGALE ÎN VIGOARE cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii şi doar pentru:
• persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
• persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
• persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene.
ATENȚIE! Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.
EXCEPȚIE FAC PERSOANELE CU VÂRSTA SUB 12 ANI! 
Vă mulțumim pentru înțelegere!
————————

Operă în patru acte pe un libret de Salvadore Cammarano, după piesa El trovador de Antonio García Gutiérrez

Vârsta recomandată: 7+

După un șir de lucrări dramatice având la bază subiecte patriotice sau preluate din literatura romantică engleză, franceză și germană, Giuseppe Verdi s-a apropiat de scrierile contemporanului său spaniol Antonio García Gutiérrez și drama El trovador, revelând una dintre capodoperele înscrise în faimoasa ,,trilogie populară”.

Acțiunea operei Trubadurul se petrece în Spania secolului XV și îi are în centru pe Contele Alvaro de Luna, Manrico și Contesa Leonora, de care ambii bărbați sunt îndrăgostiți. Intriga poveștii nu se rezumă însă la gelozia pe care Contele de Luna o simte la adresa rivalului său, trubadurul Manrico, pe care și Leonora, la rândul ei, îl iubește. Dispariția cu mulți ani în urmă a fratelui contelui – Garcia – răpit și omorât, se pare, de o bătrână vrăjitoare, își manifestă ecourile și în prezent: în timp ce contele urmărește să își răzbune fratele, țiganca Azucena – fiica vrăjitoarei arse pe rug și mama lui Manrico – caută să pedepsească crâncen familia de Luna.

Spectacolul are trei pauze şi se încheie în jurul orei 21.30

galerie foto