Încarc Evenimente
Opera Aperta 2024: PREMIERĂ MONDIALĂ CARMEN
BARCELONA FLAMENCO BALLET
vineri, 28 iunie 2024, Ora 18:30
Sala mare

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Regie: David Gutiérrez
Producător executiv și management: Flamenco Agency - Jaime Trancoso, Ph.D.
Coregrafie: David Gutiérrez & Judit Martín
Colaborare coregrafie: Carlos Sánchez  și Costantino Fernández
Adaptare muzicală: Iban Pérez
Lighting Design: Jose Pablo Vargas, Gervasio Colet

 

Escamillo: David Gutiérrez
Carmen: Judit Martin
Don José: Carlos Ruiz
Ansamblu de balet: Lucia Vicedo, Judit González, Ivelese González, Andrea Amaya, Isabel Ponce, Carmen Orts, Alejandro Luque

Solist vocal: Joel de Pepa
Chitară: Iban Pérez
Chitară: Jordi Centeno
Percuție: Arturo Cortes

descriere

categorie spectacol: balet

În 27 și 28 iunie, de la ora 18:30, în cadrul Festival Internațional Opera Aperta 2024, vă invităm să luați parte la un eveniment de excepție oferit de Barcelona Flamenco Ballet: Premiera mondială a spectacolului de balet-flamenco – Carmen.

Fondat în anul 2017 de către talentatul dansator și coregraf catalan David Gutiérrez, Barcelona Flamenco Ballet și-a câștigat recunoașterea internațională și a devenit un ambasador cultural al orașului, prezentând cu măiestrie tradiția flamenco din Catalonia.

În cadrul acestor evenimente speciale, publicul va fi martor la o reinterpretare captivantă a legendarului mit al lui Carmen, un proiect inovator care aduce elemente noi și depășește granițele convenționale ale genului flamenco. Spectacolul explorează povestea scrisă de Prosper Mérimée și transpusă muzical de Georges Bizet, oferind o perspectivă contemporană asupra temei libertății și curajului într-o lume inegală, în care femeile încă luptă pentru drepturile lor fundamentale.

Adaptarea operei Carmen de către Barcelona Flamenco Ballet se distinge prin integrarea armonioasă în muzica originală a lui Bizet a unor accente moderne de jazz și flamenco, creând un spectacol muzical dinamic și inovator. Coregrafia spectaculoasă, semnată de David Gutiérrez, îmbină tehnici tradiționale de balet flamenco cu influențe din dansul contemporan, spectacolul transformându-se astfel într-o expresie artistică profundă și emoționantă.

Personajele vibrante și spumoase ale lui Mérimée, împreună cu muzica evocatoare a lui Bizet, sunt aduse la viață prin talentul și pasiunea dansatorilor de la Barcelona Flamenco Ballet. Povestea tumultuoasă a lui Carmen, țiganca îndrăzneață și pasională, și Escamillo, toreadorul curajos, este redată cu o intensitate emoțională care captivează și inspiră. Limbajul expresiv al flamenco-ului devine astfel vehiculul perfect pentru a transmite complexitatea emoțiilor și pasiunea protagoniștilor.

Acest spectacol unic promite să fie un punct de referință pentru toți iubitorii de operă, flamenco, dans și arte ale spectacolului. Vă invităm să descoperiți un nou reper cultural, unde mixul de culturi și sensibilități deschide porțile către arta secolului XXI.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de aceste evenimente speciale în compania Barcelona Flamenco Ballet, pe 27 și 28 iunie, de la ora 18:30, în cadrul Festivalului Internațional Opera Aperta 2024. Veniți să trăiți o experiență artistică de neuitat, unde tradiția întâlnește inovația, iar pasiunea devine artă!

 

Festivalul Internațional Opera Aperta este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local Cluj-Napoca și al Asociației „Opera 2 You”.

Vârstă recomandată: 5+

Spectacolul are o pauză și se încheie în jurul orei 20:30.