Încarc Evenimente
Opera Aperta 2024: Serenadă la balcon
marți, 25 iunie 2024, Ora 17:00
B-dul Eroilor nr. 2, Piața Unirii 30, Piața Lucian Blaga 1-3, B-dul Eroilor 

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Aranjament muzical: Flaviu Mogoșan
Regizor: Mihaela Sandu

Muzica Militară a Diviziei a IV-a „Gemina” Cluj-Napoca condusă de Căpitan Daniel-Florin Munteanu

descriere

categorie spectacol: Recital cameral

Balconul Muzeului de Artă, balconul Primăriei Vechi, balconul Casei de Cultură a Studenților și Puccini.

Mai bine zis, anul Puccini!

În deschiderea celei de a VIII-a ediții a Festivalului Internațional Opera Aperta, te invităm să simți altfel muzica lui Giacomo Puccini, răsunând de la balcoanele unora dintre clădirile emblematice ale Clujului. Fragmente din Madame Butterfly, Manon Lescaut, Boema și Turandot te vor purta prin stări, sentimente și povești diferite, căpătând contururi mai vagi sau mai precise și aducând acțiune, mișcare, conflict, dar și liniște și poezie, totul în interpretarea Muzicii Militare a Diviziei a IV-a „Gemina” Cluj-Napoca.

Ți-ai dat vreodată întâlnire la vechea Primărie? Dar nu și cu Puccini! Întoarce-te în timp, iar odată cu muzica, descoperă istoria orașului, de pe vremea când își câștigase statutul de oraș liber regesc, prin diploma semnată de însuși Regele Ungariei, Carol Robert de Anjou, acum mai bine de 800 de ani. Așadar, pornește într-o călătorie muzicală!

Ora 17:00: mini-recital la Primăria Veche, Piața Unirii nr. 1

Poate că ai admirat de nenumărate ori arhitectura Palatului Bánffy, care găzduiește, astăzi, Muzeul de Artă, dar i-ai observat balconul semicircular, elementele decorative și stema familiei nobiliare care a dat orașului această splendidă clădire barocă? Admir-o din nou, pe note de Puccini!

Ora 18:00: mini-recital la Muzeul de Artă, Piața Unirii nr. 30

Iar dacă n-ai cântat serenade în studenție, vino să le asculți de la balconul Casei de Cultură a Studenților. Energia de final îți va rămâne mult timp în amintire.

Ora 19:00: mini-recital la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”, Piața Lucian Blaga nr. 1-3

 

Festivalul Internațional Opera Aperta este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local Cluj-Napoca și al Asociației „Opera 2 You”.

 

 

Vârstă recomandată: 5+