Loading Evenimente
LÉO DELIBES
COPPÉLIA
sâmbătă, 19 octombrie 2019, Ora 11:30
Sala mare

cumpără bilete

  • distribuție
  • descriere

distribuție

Dirijor: Adrian Morar
Coregrafia, Regia artistică: Vasile Solomon
Scenografia: Valentin Codoiu
Preluare coregrafie: Pavel Rotaru
Regie scenă culise: Dan Lupea


 

Distribuție în curs de stabilireUn grup de elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca

Orchestra și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

 

descriere

categorie spectacol: balet, Matineu

Balet comic în trei acte, pe un libret de Charles Nuitter, după poveștile lui E. T. A. Hoffmann – Der Sandmann („Omul cu nisipul”) și Die Puppe („Păpușa”)

Vârsta recomandată: 5+

Léo Delibes oferă o versiune veselă a povestirilor lui E.T.A. Hoffmann care l-au inspirat în crearea baletului Coppélia, unde valorifică, într-o comedie, elemente autentice ale dansului de influență folclorică – pe care îl îndrăgea ardent. Prin introducerea mazurcii și czárdás-ului în această lucrare, Délibes a creionat un nou stil de balet – o referință la care ne raportăm și astăzi. Baletul Coppélia a fost prezentat pentru prima dată pe scenă în anul 1870 la Théâtre Impérial de l’Opéra, iar povestea sa ne aduce în prim-plan un inventator excentric, Dr. Coppelius și a lui obsesie pentru propria creație – această păpușă mecanică pe care încearcă să o aducă la viață. Planurile sale sunt însă deturnate de către Franz – care se îndrăgostește de Coppélia –, și de Swanilda, logodnica lui, care încearcă să-și gestioneze nefericita situație, în încercarea de a-l recuceri.

Spectacolul are două pauze și se încheie în jurul orei 13:45