Vestim primăvara cu două mărțișoare lirice speciale! ”I PURITANI”: ultimele două reprezentații extraordinare ale stagiunii!

Vestim primăvara cu două mărțișoare lirice speciale!
Pe 1 și 8 martie sunteți invitați la ”I PURITANI”, de Vincenzo Bellini, un spectacol memorabil, cu ultimele două reprezentații extraordinare ale stagiunii, sub bagheta celebrului dirijor italian Giuseppe Sabbatini și cu participarea specială a regizorului  András Kürthy.

*Din motive obiective, soprana Diana Țugui, distribuită inițial în rolul Elvirei va fi înlocuită în spectacolul de miercuri, 1 martie, de soprana Lucia Bulucz.

Spectacolul inspirat de capodopera rară, intensă și plină de emoție, ce spune o tumultoasă poveste cavalerească despre onoare, datorie și dragoste pură, desprinsă de pe vechiul tărâm anglican,  a impresionat publicul clujean cu premiera sa națională pusă în scenă pe 11 decembrie 2016. ” Posibilitatea de a regiza opera lui Bellini la Cluj mă onorează. Totodată, faptul de a lucra cu artiști deosebiți, consacrați și entuziaști, care participă la pregătiri și repetiții în plină forță, servind vibrațiile și coloritul acestei muzici cu atenție și talent, îmi produce o bucurie deosebită […] Celor care ne onorează cu prezența și atenția lor le doresc un eveniment plin cu emoții și experiențe care să le încălzească inimile. Viva Bellini!”, afirmă cu tărie András Kürthy, semnatarul regiei artistice.

La rândul său, dirijorul Giuseppe Sabattini ne împărtășește entuziasmat: “Este pentru prima dată când pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se montează ”I puritani”! Mă bucur nespus că am acceptat această misiune […] Impresionantul univers emoțional pe care acțiunea operei, deși nu foarte amplă, îl generează, este redată cu mare măiestrie de către unul dintre cei mai mari melodiști ai tuturor timpurilor. Enjoy!”

Spectatorii sunt, așadar, invitați să se bucure de o capodoperă unică, încununată cu melodicitate și trăire deosebită, insuflate de o distribuție impozantă și de invitați deosebiți.

 

Biletele ambelor reprezentații sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală și online, pe biletmaster.ro.

 Vă așteptăm!
2017-02-28T18:46:46+00:00